A szarvasmarha legjavát kóstolhatták

Sárrétudvari – A hajdú-bihari település volt a marhaétel-kedvelők Mekkája szombaton.

Ételkészítés ás ételkóstolás, mégpedig szarvasmarhából, és a lehető legváltozatosabb módon. A gasztronómia volt a fő programja a Sárrétudvariban első alkalommal megtartott Marhajó Ízek Fesztiváljának. Az eseménynek a rendező gazdasági társaság egyik telephelyének, a Tejmalomnak az udvara adott otthont.

– Évek óta részt veszünk a településünk rendezvényein, a szarvasmarhából készült termékeinket jól ismerik tágabb környezetünkben, de már Ausztriában is, és azért, hogy a sárrétudvariak, valamint a szomszédos települések is megismerhessék, rendezzük meg ezt a fesztivált. Itt lényegében a marhahúsból és a tejből készült ételekkel vendégeljük meg a hozzánk ellátogatókat. Mindemellett a helyben kapott húsból készített ételekből főzőversenyt is rendezünk – válaszolta a Napló kérdésére Lendvai Csaba, az eseményt rendező társaság első embere.

A gasztronómiai finomságok mellett egyéb élvezetekről is gondoskodtak a rendezők. Volt kézművesműhely, játszóház, íjászat is a vendégeknek. Sőt, a felállított színpadon a szakmai előadásokat követően szórakoztató műsorok is helyet kaptak.

Forrás: haon.hu

Share