Történetünk

Rólunk

100%-ban családi tulajdonú mezőgazdasági vállalkozásunkat 2000-ben alapítottuk. Én, Dr. Lendvai Csaba és feleségem Nagy Hajnal közösen indítottuk vállalkozásunkat, amelynek mára már mind a négy fiunk szerves részét képezi.

Állatorvosként vidéken dolgozva személyesen tapasztaltam a háztáji ágazat, a kisállattartás felszámolásának kezdeti időszakát. Ekkoriban fogalmazódott meg bennem először, hogy vállalkozásba kezdjek. A kezdetekkor növénytermesztéssel és sertéstartással indultunk el, amelyből aztán a növénytermesztésen alapuló tejelő szarvasmarhatartás vált meghatározóvá. Erdélyi gyökereink révén, én is és feleségem is erősen kötődik a mezőgazdasághoz és a gazdálkodáshoz. Emellett a felmenőim között megtalálható hentes, pék és mészáros révén is több szállal kötődöm az élelmiszeriparhoz. Ezen örökletes genetikai, családi és történelmi hagyományok egyvelegéből alakult ki bennem a mezőgazdasági vállalkozás gondolata.

Nálunk növénytermesztési alapon fejlődött ki az állattartás, amelyet később hozzáadott értékekkel egészítettünk ki és az élelmiszerfeldolgozás által jutottunk el a fogyasztókhoz. A szarvasmarha ágazathoz és ezen belül a magyartarkához emberi és szakmai kötődés fűzött. Igyekeztem az egészségesebb tej és tejtermékek előállításával megcélozni egy piaci rést. Külföldi sikeres példákból inspirálódva a hazánkban őshonos, de egy időben elhanyagolt fajta, a magyartarka szarvasmarha tenyésztésébe kezdtem a minőségi tejtermékek vonalán.

Kezdetben egy-két tehenet vásároltam, majd hamar 24 tehénre gyarapodott a kis gazdaságunk. Sor került az első fejőgép megvásárlására, majd rövid időn belül napi 500 liter felett járt a tejfeleslegünk. Az országban az első között saját tejes kocsikkal kezdtük el a házi tej árusítását a környező településeken. A folyamatosan növekvő tejmennyiség kapcsán kapóra jött számunkra az akkoriban megjelenő élelmiszeripari pályázatok. A sikeres pályázatoknak köszönhetően pedig jelentős forrásokhoz jutottunk gazdaságunk fejlesztéséhez.

Cégtörténet

2013
Tejmalmunk létesítése

2013-ban nyitottuk meg jelenlegi üzemünk első lépcsőfokát. Ekkor a telephelyünk meglévő épületében alakítottunk ki egy, a kor elvárásainak teljes mértékben megfelelő modern üzemet, ahol alapvető tejtermékek gyártásába kezdtünk.

2019
Komplett gépesítés és új termékek gyártása

2019 végén került sor a második komplett üzemrész átadására. A kapacitás bővítése mellett a csomagolástechnika fejlesztése volt az újabb nagyszabású beruházásunk célja. Ekkor létesítettük a feldolgozó részen egy félautomata palackozó gépsort, egy kakaókádat, egy vaj- és sajtkrém előállító egységet, valamint egy sajtérlelő helyiséget.

2022
Újabb fejlesztések

Jelenleg is folyamatosan azon dolgozunk, hogy a beltartalmi értékein túl termékeink esztétikájában és megjelenésében is egyre szebbek legyenek. Pályázati támogatás révén újabb modernizációs beruházás valósul meg hamarosan üzemünkben. A magyartarka állomány létszámának növelése és az állomány folyamatos genetikai vizsgálatokkal történő fejlesztése is a terveink között szerepel annak érdekében, hogy kizárólag A2-es tejet és ezáltal értékes, könnyen emészthető fehérjét állítsunk elő.

Családi vállalkozás

Családi vállalkozásunkban családunk minden tagja részt vesz valamilyen formában. Évekkel ezelőtt feleségemmel közösen alapítottuk meg vállalkozásunkat, majd nagyobbik fiaink is affinitást érezve a mezőgazdaság és az állattartás iránt csatlakoztak hozzánk. Gergő fiunk Szegeden élelmiszermérnökin végzett, aki mostanra a tejüzemünk vezetője lett és így teljes egészében irányítja a termelést, illetve felel a feldolgozásért. Gergő ikertestvére, Csaba Kaposváron végzett szarvasmarhatenyésztő szakon, aki a növénytermesztés és állattenyésztés területén irányít és látja el a mindennapi feladatokat. Hunor fiunk Debrecenben nemzetközi gazdálkodás szakon végzett, aki közgazdászként a kereskedelem és az értékesítés területén járul hozzá sikereinkhez. Legkisebb fiunk, Levente pedig a gimnázium elvégzése után állatorvosnak szeretne továbbtanulni és a jövőben akár így is segíteni vállalkozásunkat. Feleségem, Hajnal cégünk ügyvezetőjeként a legfontosabb adminisztratív és könyvelési feladatok élén áll. Az én szerepemet pedig széleskörű szakmai tudásom révén mindezek összefogásában és a jövő formálásában látom.

Családfőként nagyon hiszek a család erejében és igyekszem feleségemmel tudatosan táplálni a család összefogó erejét és hajtóerejét ebben a vállalkozásban is. Hisszük azt, hogy mindegyik gyermekünknek van szerepe, helye és tennivalója is a családi vállalkozásunk sikerében.

Miért válasszon minket?

  • Célunk, hogy egy tudatos vásárlói réteg számára olyan élelmiszert biztosítsunk, amely beltartalmi értékeiben és emészthetőségében is kiváló minőségű.
  • Tartósítószer- és adalékanyagmentes termékeink hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez.
  • A tejkultúrákon kívül nem használunk semmilyen más adalékanyagot. Az alapanyagainkat is a miénkhez hasonló családi gazdaságból szerezzük be, ahol szintén nem használnak mesterséges anyagokat.
  • A magas minőségre már a takarmányozástól kezdve kiemelt figyelmet fordítunk azért, hogy tejtermékeink és húskészítményeink a magas élvezeti érték mellett kitűnő beltartalmi értékeket is nyújtsanak.
  • Családi gazdaságunkat azon optimum megtartása elvén működtetjük, hogy az a takarmányozás, a tartásmód, a termelés és a technológia szempontjából is ideális legyen mind számunkra mind pedig az állataink számára.
  • Az egészséges állattartás és a hagyományos takarmányozás által célunk, hogy minél kisebb allergizáló és érzékenyítő hatással bíró egészséges tejet állítsunk elő és termékeinket a lehető legnagyobb biztonságban kínáljuk a fogyasztók számára.