Cégünkről

Servet 2000 Kft.

CSALÁDI VÁLLALKOZÁS
- A LENDVAI CSALÁD -

A Servet-2000 Kft. (4171 Sárrétudvari, Vasút u. 46.) 100 %-ban családi tulajdonú mezőgazdasági vállalkozás, melyet férjem Dr. Lendvai Csaba és én, Nagy Hajnal alapítottunk 2000-ben. Családi vállalkozásként indítottuk, van négy fiunk Csaba, Gergő, Hunor és Levente reméljük, hogy folytatják és gazdagítják az elképzeléseinket.

TEJFELDOLGOZÁS
HAJNAL TEJMALOM

Tejfeldolgozás

Tejüzemünket a 21. századi elvárásoknak megfelelően magas műszaki tudás felhasználásával és teljesen korszerű érintőképernyős berendezésekkel hoztuk létre. A tejfeldolgozóban kizárólag a saját szarvasmarha telepünkön termelt és ellenőrzött tejből készítjük termékeinket. A családi tulajdonú gazdaságunkban termesztjük takarmánynövényeinket, ezáltal már a takarmányozástól kezdve odafigyelünk a magas minőségre. Ahogy a takrmányozásnál, úgy a tej feldolgozása során sem használunk mesterséges adalékanyagokat vagy ízfokozókat.

Fontos tudnivaló, hogy a magyartarka szarvasmarháinktól származó tej magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezik, mint a nagyüzemi tehenészetekben előállított tej. A tej magasabb beltartalmi értékét befolyásolja a tartástechnológia, a takarmányozás és természetesen a genetika, vagyis a fajta is.

2012-ben mezőgazdasági termékek értéknövelése jogcímen pályázati forráshoz jutottunk, ezáltal létesülhetett a jelenlegi feldolgozóüzemünk első egysége, amely technológiailag fejlett, biztonságos és minden élelmiszerhigiéniai előírásnak megfelel. 2019-ben, egy újabb komplett üzemrész átadásával kapacitás bővítésre tettünk szert, azonban továbbra is megőriztük a kisüzemi manufaktúra jellegünket.

Termékeink igazi, hamisítatlan magyar termékek magyartarka tejéből. Sárrétudvari tejüzemünkben készítünk túrót, tejfölt, vajat, vajkrémet, házi sajtokat, gyümölcsjoghurtokat, kakaót és természetesen pasztőrözött tejet.

NÖVÉNYTERMESZTÉS

Növénytermesztés

A vállalkozásunk immáron 500 hektár termőföldön gazdálkodik, főbb termesztett növényeink: kukorica, búza, napraforgó és szálas takarmánynövények. A növénytermesztésből származó szemes- és szálas terményeket elsősorban a szarvasmarha telepen takarmányozási célra használjuk. Hagyományos tartásmód keretein belül kizárólag az általunk termesztett takarmányokkal látjuk el magyartarka szarvasmarháinkat. Ez azt jelenti, hogy jószágaink nem kapnak szóját vagy egyéb adalékanyagot, a takarmányukat csakis természetes ásványi anyagokkal egészítjük ki. Továbbá nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minél kevesebb savanyított vagy erjesztett takarmányt használjunk.

ÁLLATTENYÉSZTÉS
NAGYTANYA

Állattenyésztés

Szarvasmarha állományunk közel 400 jószágból áll, amelyből 180-200 közé tehető a fejős teheneink száma. A Sárrétudvari külterületen lévő ,,Nagytanya” elnevezésű szarvasmarha telepünkön magyartarka fajtájú tehén-, üsző- és hízómarha állományt tartunk, melyekkel az őshonos programban is részt veszünk. A bikákat hizlaljuk és a kívánt súly elérése után értékesítjük. Az üszőket felneveljük és állomány-pótlásra, illetve fejlesztésre a telepen tartjuk, így biztosítjuk a tehénlétszámot és fenntartjuk az állománynövekedést.

A magyartarka egy őshonos európai tehénfajtából, a szimentáliból lett kitenyésztve, amely így tradicionálisabb értékeket örökít meg a tej- és hústermelésben. Teheneink kettős hasznosításúak, így tejük és húsuk is egyaránt hasznosítható, azonban mi elsősorban a tej jellegét használjuk a magyartarkának.

Az intenzív állattartó telepekkel szemben, nekünk nem célunk a genetikai kisajtolás, a növénytermesztésen alapuló szarvasmarhatartással meghosszabbítjuk teheneink valós élettartamát és laktációjának számát. Családi gazdaságunkban hagyományos takarmánnyal tápláljuk teheneinket, ellentétben a nagyüzemi telepeken folyó erőltetett takarmányozással. A hagyományos fajtájú és hagyományosan táplált magyartarkáink genetikailag örökítve szinte 80-90%-ban egészséges tejet adnak. A tejben alapvetően megtalálható egészséges arányoknak köszönhetően nincs allergizáló, érzékenyítő hatásuk az emberre.

Átlagosan napi 3500-4000 liter tejmennyiséget fejünk ki. Jelenleg egy modern, a kor követelményeinek megfelelő fejőházban végezzük a fejést, azonban a közeljövőben megvalósuló modernizációs beruházásnak köszönhetően fejőrobotokkal fog majd történni a fejés. Emellett folyamatosan növeljük a tehénállományunkat és a fejősállományunkat is. A friss házi tej egy részét értékesítjük, a többit pedig tejüzemünkben feldolgozzuk.

HÚSFELDOLGOZÁS
HAJNAL HÚSTANYA

Húsfeldolgozás

A húsfeldolgozó üzemrészben saját előállítású marha- és sertéshúsból, hagyományos technológiával előállított: tőkehúst, szárazkolbászt, szalámit, parasztsonkát, szalonnát, zsírt és felvágottakat készítünk. A parasztsonka érett 140-160 kg súlyú sertés húsából készül. Parajdi sóval sózzuk, majd páclében érleljük ezután kőfüstölőben bükkfa füstjén füstöljük és 4-6 havi érlelés után kerülhet az asztalunkra. Egy másik különlegességünk az érlelt marhahús. Ezt a specialitást hasonlóan a parasztsonkához sózzuk, pácoljuk, füstöljük és hosszú 4-6 hónapos érlelés után ajánljuk a fogyasztónak. A tartósításhoz a hagyományos szárazáru (kolbász szalámi, parasztsonka, szalonna, érlelt marhahús) esetén kizárólag sót és természetes fűszereket használunk, amelyeket hazai termelőtől szerzünk be. Mesterséges ízfokozókat egyáltalán nem használunk. A hagyományos állattartásnak köszönhetően a húsaink élvezeti értéke magasabb, mint más intenzív telepeken nevelkedett állatoké. A magyartarka teheneink fajta jellegéből adódóan is jobb táplálóértékkel és szebb húsformákkal bírnak. A minőségi hús íze a nagy becsben tartott családi receptek ízvilágával eredeti és egyedi ízvilágot teremt.

Információk

Kérdése van?

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot a Kapcsolat menüpont alatt. Köszönjük, hogy felkereste cégünk weboldalát.

  • A termékeink értékesítése főként településünkön, Sárrétudvariban, valamint a szomszédos települések üzleteiben és a már meglévő mobil értékesítési hálózatunkon keresztül valósul meg.
  • Saját boltokat is üzemeltetünk, ahol kizárólag saját magunk által termelt tej és hús alapanyagból előállított élelmiszereket kínálunk a vásárlóinknak. Mintaboltjaink Sárrétudvariban, Debrecenben és Hajdúszoboszlón az alábbi címeken találhatók:
    • Sárrétudvari, Széchenyi utca 23.
    • Debrecen, Csapó utca 28.
    • Hajdúszoboszló, Hősök tere 19.

Általános célkitűzésünk, hogy saját alapanyagokból természetes, hagyományos élelmiszereket állítsunk elő, hagyományos ízekkel és mesterséges ízfokozók és egészségtelen adalékanyagok nélkül. A tevékenységünkkel hosszútávon, szeretnénk hozzájárulni megrendelőink és vásárlóink egészséges táplálkozási igényeinek kielégítéséhez, folyamatosan jó minőséget, friss és hagyományos íz világot biztosítva termékeinkkel. Szeretnénk tenni azért, hogy egy kis darabka finomság a magyar termőföldből, a magyar termelőtől nap mint nap ünnepet varázsoljon minél több család asztalára.